Víťaz HORAL LEJZI 2021 Mickael Crispin (F): „Môj pozitívny dojem zo Slovenska kazia neohľaduplní vodiči áut“.

Rozhovor

Mickael, v prvom rade Ti gratulujem k víťazstvu. Na Horalovi sa pravidelne objavujú aj cudzinci a v roku 2017, keď tu boli aj Majstrovstvá Európy boli tu cyklisti z 23 krajín. Napriek tomu je pre nás organizátorov vždy spestrením a potešením, keď príde cudzinec zo vzdialenejšej krajiny a keď zvíťazí, tak nás to teší o to viac.

Aké sú Tvoje dojmy z trate? Bolo to víťazstovo spôsobom štart-cieľ, alebo to bol väčší boj? Je podľa Teba trasa HORAL LEJZI naozaj “Lazy”?

Trať je veľmi pekná, ale určite nie je “Lejzi”, ako som si myslel aj ja. Sú tam ťažké stúpania a tie dajú človeku zabrať. Boli tam chlapci, ktorých som nepoznal a nevedel som čo od nich môžem očakávať. Bol to boj počas celých pretekov. Občas som išiel sám, občas nie, celé preteky sa to menilo. Ku koncu som dostal kŕče a tie ma skoro pripravili o víťazstvo. No našťastie som sa z toho spamätal a prišiel si po víťazstvo.

Viem, že si z Francúzska a viem aj to, ako si sa dostal k Horalovi, ale určite to mnohých bude zaujímať. Môžeš to čitateľom objasniť, prosím?

Mal som voľno medzi cestnou a cyklokrosovou sezónou, tak sme sa s priateľkou rozhodli, že pôjdeme na Slovensko pozrieť jej rodinu a zároveň si spravíme dovolenku. Cestou na Slovensko sme sa bavili, či tam náhodou nie sú nejaké preteky, na ktorých by som mohol štartovať v rámci tréningu a zábavy. Povedala mi o Horalovi, ktorého sa predtým zúčastnila aj ona a takisto skoro každoročne jej brat a otec. Horal sa mi zapáčil, tak som sa k nemu dostal a rozhodol sa štartovať.

Si na Slovensku prvý krát? Aké sú Tvoje dojmy zo Slovenska a zo samotného Horala? Môžeš Horala porovnať s podobnými pretekmi vo Francúzsku, či inde v Európe?

Z Horala mám veľmi príjemné dojmy, veľmi dobrá organizácia a značenie trate. Horal bol môj prvý maratón, tak ho porovnať s inými neviem. Moja priateľka pochádza zo Slovenska, tak som ho už párkrát navštívil. Veľmi sa mi tu páči, je tu krásna príroda, príjemní ľudia a výborné pirohy. Ale ako cyklista musím Slovensku aj niečo vytknúť a to je správanie vodičov voči cyklistom. Počas tréningov som sa stretol s desiatkami neohľaduplných vodičov.

Môžeme očakávať, že sa vrátiš a budeš obhajovať svoje víťazstvo?

Ak nebudem mať iné povinnosti z teamu, určite sa rád vrátim a obhájim víťazstvo.

Aké sú Tvoje doterajšie najväčšie úspechy a aké máš cyklistické plány do budúcnosti?

Moje doterajšie najväčšie úspechy sú : Majster Európy U23 v cyklokrose, 2. miesto na Majstrovstvách sveta juniorov v cyklokrose a majster Francúzska. Moje plány do budúcna sú dať to najlepšie zo mňa .

Ďakujeme Ti za rozhovor a želáme veľa cyklistických aj osobných úspechov.

Translate »