ENI – úvodné informácie

Encourage, Involve, Engage

S potešením Vás chceme informovať, že Horal sa stal súčasťou medzinárodného projektu podporovaného cez program EÚ Erasmus+. Projekt pod názvom „Encourage, Involve, Engage” (ENI) je zameraný na mladých dobrovoľníkov (do 25 rokov) pri organizovaní outdorových športových súťaží so zameraním na MTB cyklistiku.

Cieľom projektu je podporiť, povzbudiť a iniciovať mladých ľudí v zapájaní sa do dobrovoľníckej činnosti, ako aj pomôcť k stretávaniu, výmene skúseností a vzájomného obohatenia dobrovoľníckej činnosti v zúčastnených krajinách na konkrétnych vybraných podujatiach.

Do projektu sú zaradené podujatia:

4.5.2019 ŠELA MARATÓN 4.5.2019 Lipník nad Bečvou, (CZ)
15.6.2019 CROSSKOVÁCI MTB MARATHON Nagykovácsi, (HU)
13.7.2019 SALZKAMMERGUT TROPHY Bad Goisern (A)
10.8.2019 HORAL MTB MARATÓN Svit, (SK)

Zatiaľ sme urobili prieskum o dobrovoľníctve v jednotlivých krajinách. My sme mali na starosti aj prípravu dotazníka pre organizátorov MTB podujatí. Absolvovali sme rozhovory a vyplnenie dotazníka so piatimi organizátormi MTB podujatí na Slovensku.

 

15.2.2019 sme absolvovali prvé koordinačné stretnutie v rakúskom Obertauerne, na ktorom sme sa zoznámili s projektom, rozdelili sme si úlohy a informovali sa o výsledkoch dotazníka a stave dobrovoľníctva v jednotlivých krajinách. Informovali sme sa aj o plánovaných návštevách dobrovoľníkov na jednotlivých maratónoch zaradených do projektu.

 

Nasledujúce stretnutie nás čaká počas prvého májového víkendu na ŠELA maratóne v Lipníku nad Bečvou.

Viac o ENI si môžete prečítať na webe:

https://www.mtb4eu.net/sk/domov

Aktuálne informácie na FB profile:

https://www.facebook.com/ENI-ENcourage-Involve-Engage-419546768788808/

Translate »